Seværdigheder

Området byder på spændende seværdigheder – oplev for eksempel:

Levende historier på Ringkøbing-Skjern Museum

Gå på opdagelse i den levende historie på Ringkøbing-Skjern Museum. Der er oplevelser for både store og små på museets mange besøgssteder og i det landskab, der omgiver dem.

1. Pumpestation Nord
Fra pumpestationens tag er der et vidt udsyn ud over Skjern Enge og Skjern Å naturområdet. Vender man sig om og kigger mod nord, ser man et landskab med opdyrkede marker mellem et netværk af afvandingskanaler.

1. Provstgaards hus

I Skjern Enge, tæt ved Pumpestation Nord ligger Provstgaards Hus, der er en del af Ringkøbing-Skjern Museum. Det lille hus var i en årrække hjem for de to brødre Niels Provstgaard og Søren Kristian Jensen. Fra huset drev de en indbringende forretning baseret på jagt og fiskeri. Brødrene fik som nogle af de første i området telefon og motorbåd! I dag bliver brødrenes og huset historie fortalt gennem spændende udstillinger.
Huset gennemgik en større istandsættelse i 2018.

2. Stauning Whisky
Stauning Whisky er den eneste aktive danske whiskyproduktion, der bruger dansk byg og rug, som de selv malter, og samtidig bruger kobber pot stills til destillationen. Ved produktionen af Stauning Whisky er der ingen genveje eller kompromiser på vejen til det færdige produkt.

3. Danmarks Flymuseum i Stauning, som er et 7600m2 stort, moderne og levende flymuseum med 50 danske og udenlandske luftfartøjer fra 1911 – 2000. Du kan bl.a. se svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere.

4. Wowpark
Oplev skoven fra oven i denne anderledes legepark i trætophøjde, hvor børn i alle aldre udfordres efter evne og magi og motion smelter sammen. Parken er spækket med spændende aktiviteter og flot gammel gård danner rammen for de indendørs faciliteter, cafe, madpakke område og toiletter.

5. Momhøje Naturcenter
Momhøje Naturcenter tilbyder natur- og fritidsaktiviteter for alle. Momhøje er på 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner. En del af arealet er tidligere brunkulsleje, hvilket har skabt det spændende og varierede terræn – der er som skabt til aktiviteter. Her er også skov, hede og mose.

6. Hjemstavnshus Arnborg
Hjemstavnshuset er meget smukt beliggende ved den gamle Arnborg Kirke på skrænten ned til Rind Å. Bygningen er opført i 1890 og fungerede i en kort periode som købmandsforretning, idet placering dengang var central for egnens beboere.

7. Landart
Landarten i Skjern Å området er en del af projektet “Oplevelsesøkonomi i nationalparken – fra teori fra praksis”, som er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Herning Kommune. Projektet er støttet af EU’s Regionalfond, Region Midtjylland og Statens Kunstråd.
• Laksen; monumentalskulptur v. Skarrildhus af Jørn Rønnau
• De 4 Hjertekamre; udsmykning v. Præsteskoven i Sdr. Felding af Marianne Jørgensen
• Prædikestol med højt til loftet; skulptur v. Kong Hans Bro af Bjørn Kromann Andersen
• Det hemmelige land; Enviroment i Bjørnemosen ved Bundsbæk af Alfio Bonanno

8. Skovsnogen
Skovsnogen Artspace er et oplevelsessted under åben himmel i en vestjysk skov, hvor traditionelle forestillinger om mødet mellem kunst og publikum konfronteres og samtidskunsten formidles overraskende til børn og voksne. Skovsnogen Artspace er altid åben, altid gratis, og du er altid velkommen.

Yderligere info